5 Fouten die jij maakt als host van je livestream!

1. Je wacht op laatkomers.

 Als je wacht op kijkers die later komenstraf je trouwe kijkers die wel op tijd zijn. Je verliest dan ook tijd voor je presentatie te houden of je moet langer doorgaan. Het kan zijn dat kijkers op tijd moeten afronden en een deel van de presentatie daardoor missen
Dus start op het afgesproken tijdstip zodat je ook tijdig kan afronden 

 

2. Je voert lange monologen.

Het is bewezen dat bij een goed getraind brein, het concentratievermogen afneemt na 30 minuten. Daarna gaat het zich beginnen focussen oessentiële zaken.  Zorg dus voor een kort maar krachtige tekst waarbij je maximaal 15 minuten aan één stuk spreektMinder mag zeker ookZorg voor een goede structuur met begin, midden en slot. Voorzie tijd voor het beantwoorden van vragen om interactie met je kijkers te stimuleren. 

3. Overvolle sides.

Slides zijn bedoeld om jouw boodschap te versterken en niet te brengenLees je slides niet zomaar af. Jij dient de informatie op een boeiende manier te vertellen en dit slechts in bulletpoints op je slides te noterenKeywords en visuele verduidelijking van jouw boodschap zijn veel sterker dan een slide met overtollige informatie.

4. Onvoorbereid beginnen aan je presentatie.

Als je jouw boodschap niet duideliijk hebt uitgeschreven en ingestudeerd, ben je afhankelijk van je slides. Je gaat bepaalde dingen vergeten of net weer herinneren waardoor je van de hak op de tak springt en jouw boodschap zwakker overkomtDe kijker kan verward worden en krijgt het moeilijk om al deze informatie te verwerken

5. Voorovergebogen, hangend of zittend presenteren.

Kom charismatisch en sterk over door een actieve, open houding aan te nemen. Het beste is dat je rechtop staat met de camera recht voor je op neushoogte. Zet je camera op een statief en neem plaats aan een hoge staantafelDoordat je rechtop staat , kan je niet zomaar gaan hangen. Je zal een krachtigere houding aannemen Als je een zelfzekere houding aanneemt, heeft de kijker meer aandacht voor jou. Kijk zoveel mogelijk in of net boven de camera.  Je publiek wil graag aangekeken worden net zoals je gesprekspartner face – to – face in de ogen gekeken wil worden 

 

Heb je nog vragen of wil je graag tips? Neem contact op en laat me gerust weten waar ik jou mee kan helpen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.